„Марица“ подаде заявка за Шампионската лига

Снимка: CEV

Волейболният „Марица“ (Пловдив) се цели в още по-добро представяне през новия сезон след успехите, които постигна тази година. Клубът бе награден за отбор номер 1 на месец февруари в традицонната анкета на Пресклуб „България“.

Президентът на пловдивчанки Илия Динков и старши треньорът Иван Петков благодариха за признанието и споделиха, че клубът вече подал заявка за участие в Шампионската лига догодина.

„Момичетата направиха много през последните години. Благодарен съм на всички състезателки. Всички са се отнасяли много отговорно. Ситуацията промени плановете ни, но ще се опитаме да преминем през трудностите и да направим боеспособен състав. Не мисля, че ще закъснеем със селекцията“, заяви Динков и добави, че клубът е потвърдил участието си в Шампионската лига и занапред.

Старши треньорът Иван Петков сподели: „За нас е огромна чест. Благодаря най-вече на състезателките и колегите.“ Петков обеща още, че клубът ще опита да еволюира като представяне, както всяка година. „За всички е ясна ситуацията и ние трябва да се съобразим с някои неща. Текучеството на играчи в клубовете в цяла Европа е много голямо. В нашия клуб трансферите се случват малко по-късно, през юли. Имаме разговори и яснота за визията на отбора“, коментира Иван Петков.

По повод желанието на „Марица“ за участие в по-оспорвана надпревара и Динков, и Петков заявиха мнението си, че най-реалистично е създаването на Балканска лига, като сега е моментът да се положат повече усилия за осъществяването на тази идея.

Илия Динков, който е и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол коментира избора на национални треньори при мъжете и жените като подчерта, че не е имало други кандидатури освен обявените – Иван Петков при жените и дуото – Силвано Пранди и Николай Желязков при мъжете. „Въпросът е как те двамата ще се стиковат“, подчерта Динков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.