Любо Ганев: Договорът на Пранди ще бъде 1+1 година

Силвано Пранди Снимка: FIVB

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев каза, че договора на Силвано Пранди, който отново бе избран за селекционер на мъжкия ни национален отбор с помощник Николай Желязков, ще бъде за 1+1 година.

‘За сега договорът на Силвано сигурно ще бъде 1+1 година, тъй като той самият бе заявил, че няма как да поеме дългосрочен период. А за Ники Желязков целта е да наследи Силвано Пранди на поста старши треньор“, заяви Ганев пред bTV.

На въпрос защо му е даден нов шанс на италианския специалист Ганев заяви: „Вие гледахте ли последния мач с Бразилия на квалификацията във Варна и следващата олимпийска квалификация? Вие видяхте ли как играха момчетата? Отдавам на психологическия срив след мача с Бразилия слабото ни представяне на Европейското първенство“.

Същевременно Пранди остана изненадан от обявяването на назначението му.

„За мен е чест и удоволствие да водя националния отбор, ако това наистина е факт. Все пак от федерацията трябва да ми отправят официално предложение”, коментира италианецът.

Пранди разкри и за разговорите, които е водил с президента на федерацията Любо Ганев.

„Преди два месеца и половина се чухме по темата. Тогава обсъдихме тази идея да продължим отношенията си. След това Любо само ми каза, че когато настъпи моментът ще бъде обявено официално. Може би моментът е настъпил, но ние все пак трябва да разговаряме за да официализираме заедно този акт. Към момента няма никакво споразумение и не съм подписвал никакъв договор. Ще видим”, каза Силвано Пранди пред Нова телевизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.