Милена Тодорова с награда за спортист на месеца

Милена Тодорова

Световната вицещампионка и носителка на още 2 бронзови медали от първенството на планетата по биатлон за младежи и девойки Милена Тодорова получи с голямо закъснение значката „Златна България“ за спортист на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб „България“.

Тя спечели безапелационно гласуването сред спортните редакции със 17 от 20 гласа.

„Благодаря на всички гласували. Оценявам изминалия сезон като много успешен. Резултатите се дължат както да добрата работа с треньори ми, така и на федерацията, които ни осигури нужните условия.

Сезонът протече така, както го бяхме планирали. Когато се получиха добре и стартовете при жените бях малко изненадана, но смятам, че бях готова за това. Разликата между девойките и жените е голяма и затова е нужно време да се постигнат резултати. Надявам се за следващия сезон да се подготвя добре и той да бъде поне толкова успешен или дори повече“, коментира 22-годишната биатлонистка.

Треньорът на женския ни национален тим Михаил Клечеров също благодари за гласуваното доверие от страна на журналистите.

„Ние сме екип и без помощта на всички в него нямаше как да постигнем добрите резултати. Милена показа, че има много добра изходна позиция. С чиста стрелба можеше да е още по-напред като класирания. По принцип в стрелбата има известен пасив, който да се запълни, но тя има още много какво да подобрява“, сподели треньорът.

Цветан Цочев, който пък е първият треньор на Милена Тодорова разкри, че тя е изпълнила обещание, дадено към него преди години, а именно да стана национална състезателка.

„Целият ми живот е посветен на биатлона. Сега също имам много добри деца“, добави Цочев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.