„Тур дьо Франс“ и „Ла Вуелта“ до 2025 година в българския ефир

Феновете ще могат да проследят всяка минута от колоездачните обиколки на Франция и Испания.

Заради пандамията от коронавирус „Тур дьо Франс“ е насрочен към момента от 29 август и 20 септември, а „Ла Вуелта“ – 20 октомври и 8 ноември..

Медията ще предостави възможност на феновете да проследят всеки етап на „Тур дьо Франс“ поне до 2025 г. в следствие на новия си договор с Amauri Sports Organisation (ASO) и Eurovision Sport. Удължаването на предходното споразумение с 2 години ще позволи на феновете в 38 европейски страни да проследят най-престижната колоездачна надпревара в света.

Новото споразумение е следствие от традиционно високия зрителски интерес към надпреварата. През миналата година Евроспорт отчете ръст от 95% в сравнение с 2018 по отношение на броя фенове, проследили „Тур дьо Франс“ на дигиталните платформи на медията, докато при телевизионните зрители ръстът е 4%. Евроспорт удължи с 5 години и договора за телевизионните права на „Ла Вуелта“, като според новото споразумение обиколката на Испания ще остане в „Дома на колоезденето“ до 2025 г.

Като част от договора, медията ще има възможността да създава уникално съдържание за всеки етап, като едновременно с това отразява ключови моменти от надпреварата в социалните мрежи, предоставяйки на феновете уникално дигитално изживяване. През тази година юбилейното 75-о издание на „Ла Вуелта“ ще започне от Утрехт. По този начин нидерландският град ще стане първият в историята, домакинствал етапи и в трите големи колоездачни обиколки.

През 2020 г. знакови надпревари в женското колоездене като „Лиеж – Бастон – Лиеж“ и „Флеш Валон“ за пръв път ще бъдат излъчени на живо по Евроспорт. По този начин медията продължава да следва стремежа си за популяризиране на колоезденето сред най-различни групи от фенове на Стария континент. Андрю Георгиу, президент на отдела по спортен маркетинг на Евроспорт, сподели:

„Страстните фенове на спорта са в сърцевината на всичко, което правим. Затова сме много щастливи, че ще можем да предоставим на любителите на колоезденето уникално по рода си излъчване на „Тур дьо Франс“ и „Ла Вуелта“ поне до 2025. То ще помогне на феновете да се почувстват като неразделна част от състезанието независимо къде се намират и какво устройство използват. Иновациите при нас са непрестанни, като чудесен пример за това е състезанието, което нашият експерт Брадли Уигинс отразяваше, карайки велосипед. Всички тези неща правят Евроспорт най-подходящото място за феновете на колоезденето. Готвим се усилено за предстоящите надпревари и наистина нямаме търпение“.

„През следващите години ще обърнем голямо внимание и на дамите. Много сме развълнувани от факта, че ще имаме възможността да представим звездите на женското колоездене на нашата огромна и разнообразна аудитория благодарение на споразумението ни с ASO и Eurovision Sport.

Напълно сме убедени, че това ще подпомогне развитието на колоезденето в цяла Европа и ще насърчи повече млади хора да се впуснат в този чудесен спорт“ добави Георгиу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.