Готвят обединение на мъжкия ни национален отбор по биатлон

Ръководството на българската федерация по биатлон е амбицирано да обедини мъжкия ни национален отбор. Целта е включване на двама чуждестранни специалисти.

„Разговорите са водени още на световното първенство и имам потвърждение. Става дума за руски треньори и затова засега нямаме яснота кога ще могат да пристигнат в страната. Тяхната цел засега е не финансова, а да покажат треньорските си умения“, обясни президентът на централата ни по биатлон Екатерина Дафовска и разкри, че двамата ще заемат функциите на старши треньор и треньор по стрелба.

Голямата цел на федерацията е обединение в мъжкия отбор, където от години Красимир Анев води подготовката си отделно.

„Идеята е обединение на Краси с останалите състезатели“, добави Дафовска.

„Сега е моментът да стартира подготовката на нашите състезатели и не искам да закъсняваме. Дай Боже да няма проблеми, но никой не знае какво ще се случи с коронавируса. Подготовката на националите ще е основно в България“, коментира още олимпийската ни шампионка.

Дафовска поздрави отличените за спортист и треньор номер 1 на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб „България“ Милена Тодорова и Михаил Клечеров, както и получилия приз за особени заслуги за изграждането и развитието на талантливата ни млада биатлонистка, неин първи треньор Цветан Цочев.

„Поздравявам Милена и Мишо, както и треньора Цочев за постигнатите резултати и да продължават в същия дух. Те показаха, че работят добре и резултатите идват“, заяви Катя Дафовска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.