Европейската шампионка Йоана Илиева започна тренировки във Варна

Йоана Илиева с личния си треньор Ивайло Воденов

Европейската шампионка за девойки на сабя Йоана Илиева започна тренировки във Варна.

След два месеца индивидуални онлайн-занимания носителката на Световната купа при девойките за 2019 година замина на лагер в „Спорт палас“ по програма на Министерството на младежта и спорта за олимпийска подготовка на българските спортисти.

Илиева е част от проектоолимпийския отбор на България за Игрите в Токио и работи усилено за връщане на върховата си спортна форма. Тя тренира под ръководството на наставника на националния отбор на сабя Ивайло Воденов и с помощта на националните състезателки Емма Нейкова, Теодора Вутова, Олга Храмова и Белослава Иванова. „От средата на март провеждахме индивидуални онлайн-тренировки и сега трябва да възстановим формата отпреди карантината“, коментира Воденов.

„Йоана и съотборничките й се върнаха на пътеките с огромно желание и с общи усилия ще постигнем качеството на игра от Европейското първенство за девойки и кадетки в Хърватия. Целта ни остава класиране на Йоана за олимпийските игри в Токио. След европейската титла в Хърватия квотата не изглежда недостижима, но трябва много и упорита работа“, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.