Без тенис турнири поне до 31 юли

Женската и мъжката тенис асоциации – WTA и ATP, обявиха, че турнири няма да се провеждат до 31 юли заради пандемията от коронавирус.

До момента тенисът беше спрян до 13 юни, но несигурността, породена от новия вирус, принуди асоциациите да удължат забраната.

„Поради продължаващите несигурности около пандемията COVID-19, със съжаление съобщаваме за решението си да удължим преустановяването на Тура“, заяви Андреа Гауденци, председател на ATP. „Точно като феновете на тениса, играчите и домакините на турнири по целия свят, споделяме и разочарованието, че тенисът продължава да страда от тази пандемия. Продължаваме да оценяваме всички наши възможности в стремежа си да възобновим турнирите веднага, след като това е безопасно, включително възможността за отлагане на турнири за по-късно през сезона. Както винаги, здравето и благополучието на тенис общността и широката общественост остава наш основен приоритет във всяко решение, което вземаме.“

Това означава, че от календара падат турнирите на АТП в Хамбург, Бастад, Нюпорт, Лос Кабос, Гщаад, Умаг, Атланта и Кицбюел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.