Олимпийците с нов режим на хранене на ВСК „Белмекен“

insport olympic

Водещите български спортисти, които от 13 май се подготвят за участие на олимпиадата в Токио на тренировъчен лагер на ВСК „Белмекен“, вече имат нов по-оптимизиран режим на хранене в базата.

Спазвайки всички противоепидемични изисквания и заповеди на Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта, екипът на високопланинския комплекс, който е част от Национална спортна база, организира изхранването на атлетите и техните треньори на голяма открита тераса.

Там са разположени маси, около които могат да седнат до четирима души, с шатри над тях, като отстоянието между всяка е
минимум 1,5 м. Досега олимпийците ни трябваше да се хранят по единично в стаите си.

С оглед спазването на противоепидемичните мерки, д-р Иван Иванов измерва температурата на всички в базата по няколко пъти на ден. По време на извънредното положение във ВСК „Белмекен“ бе направено реновиране на стаите в хотел 1. Там бяха подмени всички входни врати на стаите, както и тези на баните, а аксесоарите вътре – обновени.

Леглата в стаите вече са нови матраци. В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят проектоолимпийците за Токио 2021 по борба, бокс, карате и джудо, а от 16 май пристигат и националите по плуване. Достъпът до базата за външни лица е строго забранен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.