Любо Ганев e кандидат за борда на Европейската волейболна конфедерация

Президентът на волейболната ни федерация Любо Ганев е кандидат за член на Административния борд на европейската волейболна конфедерация (CEV).

Това стана ясно, след като от CEV публикуваха всички кандидати за Борда и за отделните комисии за предстоящото Общо събрания на европейската централа. Все още член на Административния борд на CEV е вече бившият президент на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Общото събрание на CEV първоначално трябваше да се проведе на 19 юни, но заради пандемията от коронавирус, беше отложено за 16 октомври в руската столица Москва. По време на събранието ще се проведат и изборите за президент на CEV, Административния борд и отделните комисии за следващия мандат 2020/2024 г.

Отделните национални федерации имаха срок до 3 април тази година да подадат кандидатурите на своите представители. Съгласно регулаторната рамка на международната федерация (FIVB), списъкът с кандидатите за членове на Административния борд на CEV трябва да бъде одобрен от Етичната комисия на FIVB.

Ако Любо Ганев бъде избран за член на Административния борд на CEV, той ще наследи Данчо Лазаров и България ще продължи да има силни позиции в европейския волейбол. Кандидатите за членове на Борда са 27, от които ще бъдат избрани 16.

Преди това ще се проведе и изборът за президент на  CEV. Там борбата ще бъде между настоящия президент – сърбина Александър Боричич и един от вицепрезидентите му – Ханно Певкур, който е начело и на естонската волейболна федерация.

Освен за член на Борда на CEV, Любо Ганев е кандидат за член на Комисията по организация на спортните събития, в която към момента е Станислав Николов, който пък беше генерален секретар и изпълнителен директор на БФВолейбол, а сега е председател на Трансферната комисия.

България ще има още двама кандидати за отделните комисии на волейболната евроцентрала. Пламена Стойкова, която в момента е секретар на Правната комисия на CEV, отново е номинирана за нейн член. Валентин Помаков, който преди време бе тийм мениджър на женския ни национален отбор, а в момента е управител на „Волей Промоушън“, търговската компания към БФВолейбол, е номиниран за Комисията по европейските клубни турнири към CEV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.