Диамантената лига обяви нов календар за сезона

Снимка: REUTERS

Сезонът в Диамантената лига бе изместен за старт през август заради пандемията от коронавирус под нов календар за спирките по лека атлетика.

С изключение на старта в Осло на 11 юни, който ще включва състезания, спазвайки социалната дистанция, кампанията ще започне в Монако на 14 август. Ще има 12 спирки, завършващи с тази в Китай на 17 октомври в град, който ще бъде обявен на по-късен етап. По-рано, спирката в Лондон, насрочена за 4-5 юли, бе отменена.

Обявявайки решението си, изпълнителният директор на Британската атлетика Джоанна Коутс заяви: „Трябва да поставим безопасността на цялото семейство на леката атлетика преди всяко наше решение, което взимаме по време на тези безпрецедентни времена, и да гарантираме, че следваме правителствените препоръки“, каза тя.

Спирката в Цюрих, която трябваше да формира тридневните финали на Диамантената лига от 9-11 септември, също беше отменена.

„Независимо от факта, че Швейцарският федерален съвет забрани масовите обществени събития до края на август, провеждането на финалите в техния традиционен вид е нереалистично“, споделиха организаторите на събитието в Цюрих. Срещата в Рабат е третата, която бе премахната. Сезонът в Диамантената лига трябваше да стартира по първоначален план на 17 април. Атлетите бяха принудени да променят изцяло графика си за годината след отлагането на Игрите в Токио 2020 за лятото на следващата година.

Европейското първенство по лека атлетика, което трябваше да се проведе във втората половина на август в Париж, бе отменено.

Ето и променения график на Диамантената лига:

11 юни – Осло

14 август – Монако

16 август – Гейтсхед

23 август – Стокхолм

2 септември – Лозана

4 септември – Брюксел

6 септември – Париж (все още непотвърдено)

17 септември – Рим/Неапол

19 септември – Шанхай

4 октомври – Юджийн

9 октомври – Доха

17 октомври – Китай (градът-домакин все още не е ясен).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.