Уникален треньорски семинар организират в българския волейбол

Георги Петров Снимка: Lokovolley

Уникален в световен мащаб треньорски семинар организира федерацията по волейбол следващия понеделник. Инициативата е на Георги Петров, наставник на дублиращия отбор на руския шампион „Локомотив“ (Новосибирск), воден от Пламен Константинов.

Българският специалист направи невиждано постижение – 3 пъти поред тимът е първенец на Русия в първенството до 23 години. Освен че работи като треньор, Петров e и докторант в НСА.

Във виртуалния семинар ще могат да участват всички желаещи наставници в българския волейбол. Името му е „Кой, как и защо“. А първата лекция в понеделник ще е на тема „Посрещане“.

„Подготвил съм презентацията на Power Point – обясни Петров. – В различните страници са включени и клипове от по пет секунди. Идеята ми е лекцията, която ще е около 30 минути, да се превърне в дискусия. Всеки треньор може да задава въпроси и да обсъждаме различните ситуации. А когато приключи изложението ми, ще дадем време да се подготвят коментарите. Моето голямо желание е да има много дискусии. Никъде по света не е правен подобен виртуален семинар. Искам всеки да има върху какво да се замисли. Опитът ми не само като треньор, но и в научните разработки вече е солиден. Надявам се, че първата лекция ще даде старт на още много други. И всичко това ще е от полза в работата на колегите. В семинара могат да участват всички състезатели, юноши, техните родители и въобще всички, които обичат волейбола.“

Президентът на БФ волейбол Любо Ганев подкрепя безусловно начинанието:

„Смятам, че идеята на Георги Петров е страхотна и с нея ще бъдем за пример на много страни по света. Аз ще участвам с голямо удоволствие в лекцията. Очаквам всички треньори на отборите ни да се включат. За първи път и във време на все още много тежко положение за света ще можем да разговаряме, да обсъждаме и да анализираме компоненти от играта. Посрещането е един от най-важните ввволейбола. Убеден съм, че не само аз, но и всички участващи ще научат нещо, което досега не са знаели.“

Записванията за лекцията ще стават на електронната поща на федерацията – office@volleyball.bg. Кандидатите ще получат покани за участие също по електронната поща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.