Петър Стойчев: Когато човек има цели се мотивира

Снимка: Facebook

Именитият ни плувец на дълги разстояния Петър Стойчев разкри, че пандемията от коронавирус е провалила поредното му екстремно ледено приключение.

„На 1 май трябваше да летим с моя екип за остров Свалбард – една от най-северните точки на земното кълбо. Може би най-близката обитавана земя до Северния полюс”, сподели Стойчев в интервю за bTV и продължи:

„На 6 май пък трябваше да осъществим плуване в акваторията. Една миля беше планирано. Полетите обаче бяха отменени, както и експедицията. Засега остава за следващата година, но нямаме ясни и точни дати. Сега не е нормално човек да си прави планове, защото вече други хора разполагат със свободите ни.”

43-годишният Стойчев разказа, че не е плувал от 13 март.

„Направих личен рекорд. За пръв път в моя живот нямах планове. Никога досега не ми се беше случвало да не знам какво предстои, да не знам какъв е следващият ангажимент. Със сигурност тези два месеца, лично на мен, ми повлияха по начин, по който успях да разбера, че всичко има смисъл само тогава, когато сме здрави“, заяви плувецът.

Той добави, че помни думите на треньорите си, че пропуснатото в тренировъчния план никога не се наваксва. „Само човек, който има цели и иска да постигне нещо различно, може да намери мотивация да продължи да се развива“, каза Петър Стойчев.

А на въпрос дали би се преборил в конкуренция с бяла мечка във водата, плувецът отговори: „Дори нямам намерение да се опитвам да надплувам бяла мечка. Със сигурност не мога. Това е може би най-върховният хищник на сушата, въпреки че тя ловува и във водата.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.