Катрин Тасева: Щастлива съм, че олимпиадата се отмени

Катрин Тасева снимка: БФХГ

Националната състезателка по художествена гимнастика Катрин Тасева разкри в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, че се радва за отлагането на 32-те Летни олимпийски игри в Токио за следващото лято.

По този начин кариерата ѝ ще се удължи с една година, тъй като за 22-годишната шампионка най-големият спортен форум на планетата ще бъде нейната лебедова песен.

„Аз съм щастлива, че олимпиадата се отмени. До една степен би се отразило доста добре на мен. Ще имам възможност да си изработя по-добре съчетанията. В момента правим автогенни тренировки. Всичко минаваме наум. Всяко едно съчетание. Всеки един елемент. Абсолютно всичко се минава наум, без грешка.

Трябва да бъде без грешка. Представяме си пълните зали. Знаем всяка една зала как изглежда. Били сме на толкова много състезания и искам да се насладя още малко на българската публика, тъй като много трудно ще се разделя с нея. Имаме европейско първенство във Варна 2021-а.

Дай Боже всичко да бъде наред, да се осъществи. Това за мен би било страхотно, тъй като, ако се бях отказала след олимпиадата тази година, нямаше да имам тази възможност да участвам“, споделя Катрин.

„Според мен всеки един трябва да знае кога да спре. Крайната цел на всеки един спортист е олимпиадата. За мен е цел, не е като мечта. Беше мечта преди да взема квотата. Вече е цел“, откровено заявява Тасева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.