Звездите в овчарския скок в уникално онлайн състезание

Спортът продължава да е в изолация, но в неделния следобед феновете не леката атлетика ще имат шанса да се насладят на страхотно шоу между най-добрите в овчарския скок.

Забавното състезание ще си спретнат световния рекордьор Арманд Дуплантис (Швеция), двукратният световен шампион Сам Кендрикс (САЩ) и олимпийският шампион от 2012 Рено Лавиени (Франция).

Тримата ще бъдат свързани с видео връзка, която ще ни пренесе в дворовете на техните домове. А там всеки от тях разполага със собствен сектор за овчарски скок, на който да проведе надпреварата.

Състезанието ще бъде излъчвано във Facebook, Youtube и Twitter акаунтите на World Athletics от 18 часа българско време в неделя.

Лавиени ще скача в своя дом в Клермон-Феран, Кендрикс в градината на дома си в Оксфорд (Мисисипи), а Дуплантис ще бъде в Лафайет (Луизиана).

Надпреварата обаче няма да бъде кой ще скочи най-високо, тъй като при липсата на официални лица и различни условия, това изглежда трудно за определяне. Вместо това самите скачачи измислиха свой формат. Те ще опитат в рамките на 30 минути да направят максимално много успешни опити на височина от 5 метра.

„Вълнувам се да се състезавам отново, особено срещу Сам и Рено“, сподели Дуплантис. „Тъй като не е ясно какви други състезания ще имаме заедно, определено ще се насладим на това и ще си прекараме добре. А и да спечеля ще е важно, защото не обичам да губя.“

„Това е страхотна възможност да видим най-добрите скачачи в нов формат, показвайки любовта си към спорта със състезание във времето, в което повечето спортове са спрени. А и защото сме си вкъщи, няма извинение да пропуснете това международно домашно състезание“, каза пък Лавиени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.