Христина Вучкова: Заедно можем да се справим

Снимка: FIVB

След отличното си завръщане на терена, българската волейболна националка Христина Вучкова (бел. ред. преди Русева) изрази подкрепа към всички свои колеги, които чакат края на пандемията, за да могат да се върнат на терена.

Състезателката на „Марица“ (Пловдив) даде интервю пред специализирания сайт worldofvolley.com. Българката се надява ситуацията да приключи скоро, за да може скоро да се върне към спорта.

„Заради детето дните ми минават доста бързо, защото грижите около него са много и всеки ден е различен. Единственото, което правя за себе си, е да тренирам два пъти със съпруга си. Купихме гири и щанги, за да можем да тренираме както преди.

Благодарение на бързата реакция на правителството успяхме да задържим нещата под контрол и засега жертвите са сравнително малко, както и броят на хората с положителни резултати в сравнение със страните, които имат подобни случаи“, коментира Христина Вучкова, цитирана от bgvolleyball.com и продължи:

„Няма начин това да не се отрази на всеки спорт, включително на волейбола. Надявам се всички, които се занимават със спорт, всички фенове, всички, които работят за отборите, да дават всичко от себе си, за да може всичко да е както преди.Волейболът ми липсва и не спирам със заниманията, защото се надявам един ден да се събудя и да прочета добрата новина, че всичко е приключило и можем да се върнем в залата.

Ние, спортистите, го изживяваме толкова трудно, защото сме свикнали да изразходваме много енергия всеки ден в продължение на 4 часа с тежки тренировки, а също и за мачовете. Там изваждаме на показ  толкова адреналин, емоции, умствена и физическа енергия. Може би всички се почувстваха добре в началото на паузата, защото винаги се отделяме от семействата си и не можем да останем у дома дълго време. Нямаме време да спрем … да мислим, дори да сме мързеливи. Нека приключим с този ад!“

Попитаната как би оценила изминалия сезон, Вучкова отговори: „Бях си поставила цели, които изпълних на 100%. Три месеца след раждането вече можех отново да скачам и да играя волейбол, първо с националния отбор, после и с Марица в Шампионската лига. Сега се чувствам по-силна и презаредена. За следващия сезон имам големи амбиции, но нека първо прекратим пандемията.“

„Не спирайте да тренирате, хранете се здравословно, наслаждавайте се на всеки миг с любимите си хора! Всяко лошо нещо е за добро и има причина, за да се случи! Заедно можем да се справим с него! Останете вкъщи и скоро ще бъдем свободни да живеем както преди“ , обърна се волейболистката към феновете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.