Евгени Иванов: Винаги съм искал да работя за развитието на волейбола

Евгени Иванов

Евгени Иванов – Пушката се завръща във волейболната ни федерация след 3-годишно отсъствие.

Преди напускането си той отговаряше за мъжката Суперлига, а сега ще има различен ангажимент. Бившият национал ще бъде изпълнителен директор на новата структура за детско-юношески волейбол.

„Винаги съм искал да работя за развитието на волейбола в България, правил съм го и винаги ще продължавам да го правя с удоволствие. След като се свързаха с мен и ми предложиха да поема детско-юношеското направление, ми трябваха само няколко дни, за да изчистя сам за себе си някои детайли. След това реших, че искам да се заема с това предизвикателство. Работих известно време във висшия ешалон в българския волейбол, Суперлигата за мъже, видях много неща, научих много неща, но всъщност си дадох сметка, че ако искаме наистина да развиваме волейбола, трябва да започнем от основата на пирамидата, а не от върха“, коментира Евгени Иванов пред официалния сайт на родната централа и продължи:

„Може би едно от най важните неща е времето, не няколко месеца, а 5 години. Едва ли хората си дават сметка колко дълъг период са в днешния динамичен свят. Това за мен означава, че Garitage Park подкрепя дългогодишен проект, който искат да доведе до реални резултат и полза за българския волейбол.“

„Искам да се срещна с хората, управляващи клубове и школи в големите градове и в по-малките населени места, от различните региони. Трябва да се запозная с проблемите им, да чуя какви идеи имат, да разбера как функционират и от какво имат нужда“, заяви още Иванов и добави:

„Важното е да се изгради структура, която да бъде максимално ефективна и полезна както за федерацията, така и за всички клубове. Да бъде двупосочен мост между тези две звена. Необходимо е привличането на още партньори, с чиято помощ да се обезпечат заложените в програмата на Любо Ганев стимули за треньорите на подрастващите. Също така трябва да се осигурят условия за провеждането на семинари за повишаване на квалификацията им. Тепърва ще разбера основните проблеми на клубовете и къде са възможностите за решаването им. Има нещо, което аз виждам като проблем на този етап. Материално-техническата база, има места, където тя наистина е прекрасна, но за съжаление има и такива, където е в много лошо състояние. Трябва активно да подкрепяме такива клубове, за да могат да получават помощ – институционална, финансова и административна.“

„Повечето деца искат да тренират и според мен с нетърпение чакат да се върнем към нормалния си начин на живот, за да са в залата, да се събират със съотборниците си. Притеснявам се единствено страхът на родителите да не възпре по някакъв начин децата. За съжаление настоящата ситуация ще се отрази негативно във финансово отношение на повечето отбори, и ще изисква много усилия от тяхна страна да намерят консенсус и баланс в отношенията си с партньорите и със своите състезатели. Ако успеят да го направят, не мисля, че нивото на волейболните шампионат в България ще се понижи“, завърши Евгени Иванов – Пушката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.