Григор Димитров: Един вирус ни показа за какво не се сещаме в ежедневието си

Григор Димитров силно вярва, че човечеството ще се възстанови след пандемията от коронавирус, която засегна целия свят през последните няколко месеца.

Най-добрият ни тенисист изгря на корицата на списание Hello Monacо, а в интервю за изданието даде няколко съвета за оцеляване в извънредната ситуация.

„Трябва да спазваме мерките за социална дистанция, тъй като по този начин можем да помогнем на света по-бързо да се възстанови. За съжаление един малък вирус успя да преобърне нашия високотехнологичен свят с главата надолу и ни показа за какво не се сещаме в ежедневието ни“, казва Димитров.

„От началото на карантината станахме свидетели на много примери за съчувствие, кураж, отдаденост, щедрост и любов. Хората казват, че е много важно какви изводи ще си направим след това препятствие. Няма никакво съмнение, че слънцето отново ще изгрее след тази пандемия. Нека обаче то да ни и обединява, след като всички сме заедно в този мач. Човечеството трябва да се обедини и да има повече любов“, допълва 28-годишният тенисист.

Григор сподели и най-важните за него неща по време на изолацията: – Уважавай професионалистите на първата линия, които помагат на всички ни да преминем през това, бъди благодарен.

– Уважавай духа си – отправяй предизвикателства към себе си, стани креативен, опитвай нови неща, забавлявай се. Служи, чети, учи, рисувай, моли се, пей, медитирай, играй, слушай…

– Използвай технологиите, за да останеш свързан със света и да споделяш вдъхновението си – Оценявай малките неща – природата, хигиената, готвенето, основните задължения.

Световният номер 19 сподели и графика, който се опитва да следва всеки ден по време на домашната си изолация в Калифорния:

8:00 Добро утро, слънце
8:30 Закуска + разговор с близките
10:30 Тренировка – кардио/фитнес/стречинг
14:00 Обяд
14:30 Тренировка – кардио/фитнес/стречинг
16:00 Време за връзка със света + личностно развитие
18:30 Време да опитате да сготвите някое ястие от света
20:00 Вечеря.

Димитров продължава да тренира усилено и с мисъл за края на лятото, когато се очаква отново да можем да гледаме тенис, ако ситуацията с разпространението на коронавирус го позволява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.