Крис Фрум: Мога пак да спечеля „Тур дьо Франс“

Chris Froome
Photo: SKY

Известният колоездач Крис Фрум заяви, че е напълно възстановен от тежките травми, които получи по време на ужасяващия инцидент през 2019 година и вярва, че е способен да спечели отново Тур дьо Франс.

Най-престижната колоездачна обиколка бе отложена заради пандемията от коронавирус и ще започне на 27 август, но независимо от липсата на достатъчно практика, британецът е устремен към пета титла от надпреварата.

„Предвид пълното ми възстановяване и постиженията ми в Тура, това е целта. Смятам, че имам шансове. Нищо не ти се дава за предишни заслуги в спорта, но аз имам опита, много мотивация и очевидно желанието да спечеля обиколката за пети път. Да премина през всичко, което ми се случи в последната година, ми даде много време за размисъл. Поглеждайки към други състезатели, които са преминали през подобни тежки инциденти и са се завърнали по-силни, сега мога да разбера защо“, коментира Фрум в интервю за The Times.

„Подобни травми ти дават изцяло нова перспектива. Алехандро Валверде си счупи крака, завърна се и през следващия сезон стана световен шампион. Надявам се хората да ме отпишат от битката за титлата и мисля, че това вече се е случило. Това може да бъде и предимство за мен. Всеки път, когато съм се изправял срещу предизвикателство, това ме е мотивирало допълнително“, каза още колоездачът.

Крис Фрум се възстановяваше дълго време след животозастрашаващи контузии, получени през миналия юни.

„Бих казал, че възстановителният процес е напълно приключен. Това, което ми остава сега, е да се завърна към най-добрата си физическа форма, за да бъда отново в борбата за спечелване на състезания. Последните два месеца ми дадоха повече време, за да може десният крак, дясната част на тялото да бъдат отново готови, преди да започна натоварвания. Наистина е вдъхновяващо за мен контраста с последната година, сега съм обратно в пълни тренировки“, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.