Провеждат Диамантената лига в Осло по специални правила

Стартовете от Диамантената лига по лека атлетика в Юджийн и Париж бяха отложени, докато състезанието в Осло ще се проведе като „алтернативно състезание“ поради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите.

Състезанията в Юджийн и Париж трябваше да са съответно на 7 и 13 юни, докато това в Осло бе насрочено за 11-и същия месец. „С тъга ви съобщаваме за отлагането на стартовете в Юджийн и Париж.

„Бишлет алианс“ днес обяви плановете за домакинство на алтернативно състезание под норвежките правила срещу новия вирус на 11 юни – оригиналната дата за тазгодишната спирка от Диамантената лига в Осло“, се казва в изявление на организаторите.

Състезанието ще бъде с нов формат.

Атлетите ще вземат участие в едночасова надпревара, като следват стриктно правилата срещу коронавирус на Норвегия и протокола за социална дистанция. Организатори заявиха, че пълната програма все още не е потвърдена и е обект на промени.

„Това са наистина позитивни новини за атлетите и феновете, като обещава, дори в този ранен етап, да бъде още една страхотна вечер за атлетиката на стадион „Бишлет“. Поздравления за „Осло Бишлет Геймс“, които осъществиха това, спазвайки препоръките на норвежкото правителство“, каза президентът на световната атлетика Себастиан Коу.

Следващата спирка по програмата е насрочена за Лондон на 4 юли, следвано от това в Монако на 10-и. Състезанията от Диамантената лига в Стокхолм, Неапол и Рабат, насрочени за края на май, бяха отложени миналия месец, докато спирките в Доха и неназован град домакин в Китай също бяха преместени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.