Шампион от „Тур дьо Франс“ кара велосипед 36 часа за 3 дни в гаража си

Geraint Thomas
Photo: SKY tw

Шампионът от Тур дьо Франс 2018 Герант Томас събра 300 хиляди паунда за Националната здравна система във Великобритания, след като в рамките на три дни осъществи три 12-часови карания с велосипеда си.

Томас проведе 36-те часа каране от своя стационарен тренировъчен велосипед в гаража в дома си в Кардиф. В рамките на три дни той караше между 7:30 и 19:30 с цел да подпомогне със средства борбата с коронавируса.

„Без преувеличения, последните два часа бяха най-тежките, които съм имал някога на велосипед. Едва стоях върху него.“

Томас измина разстояние, равняващо се на осем или девет етапа от Тур дьо Франс, а по време на каранията си се подсилваше с ориз, пиле, уелски кекс, браунита, сладки, сандвич с бекон и много кафе.

„Беше солидно. Ще вземе седмица почивка, за да се възстановя. Това бяха 36 часа на седалката в рамките на три дни, което обикновено би била голяма седмица за мен. Най-дългото ми каране на шосето е било 8 часа и 20 минути в група и то със спиране за кафе. На стационарния най-много съм карал три часа, а и има голяма разлика от това и карането навън, където имаш природа и спускания. Тук съм в гаража си.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.