Стилиян Петров помогнал на бивш съотборник да се справи с коронавируса

Освен страхотен футболист, легендата Стилиян Петров е и човек с голямо сърце. Това се потвърждава от думите на бившия му съотборник в английския „Астън Вила“ – Габриел Агбонлахор.

Пред Talk Sport той разказа за един от най-трудните моменти в живота си – битката с коронавируса, в която му подал ръка именно Стенли. Агбонлахор проявил симптоми на COVID-19 през месец март, но не бил тестван.

„Беше неделя вечер. Имах силна мигрена, а през следващите няколко нощи ме обливаха горещи вълни.

Чувствах се отпаднал, няколко дни по-късно вече кашлях. Прекарах 10 дни в това състояние. Симптомите бяха като на коронавируса, но не се подложих на тест. Останах в леглото у дома, за да се възстановявам. Беше ужасно. Едно от най-лошите неща, с които съм се сблъсквал, но тялото ми се пребори“

„Стилиян Петров и съпругата му живеят на около 5 минути от нас и ми носеха продукти, витамини и други неща до входната врата. Обичам Стилиян! Той е добър човек и му дължа много, както и на друг мой съсед, който също помагаше“, сподели Агбонлахор.

Двамата със Стилиян играха заедно за „Вила“ в периода 2006-2013 г. Години, в които заради силните си изяви с екипа на тима от Западен Мидлендс, Агбонлахор стигна и до националния отбор на Англия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.