Силвано Пранди или българин поема волейболните национали

Снимка: CEV

Силвано Пранди или българин ще застане начело на националния ни отбор по волейбол при мъжете. Това мнение изказа председателят на Треньорската комисия към федерацията – Людмил Найденов.

Според легендата и директор на Марек в момента не е подходящо представителният ни тим да бъде оглавен от друг чужденец, който не познава достатъчно добре състезателите и на когото ще му бъде необходимо време, за да се адаптира към родната обстановка. Професора вече призна, че има принципна договорка да продължи да води България, след като направи това в Лигата на нациите, европейското първенство и олимпийските квалификации в последната година.

„Ние от треньорската комисия имаме за цел да предоставим кандидатурите на Управителния съвет и вече там ще преценят коя е най-подходящата и ще назначат съответно селекционер на мъжете и при подрастващите. Смятам, че не е удачно в момента да говорим за друг чужденец освен Силвано Пранди.

Според мен трябва да е или той, или българин. Имаме няколко подходящи кандидатури, които вече бяха спрягани в медийното пространство. Николай Найденов, Николай Желязков, защо не и Мартин Стоев?! Имаме опции, ще обсъдим, когато се съберем в пълен вид на треньорската комисия“, коментира за „Тема Спорт“ Людмил Найденов.

Очаква се тя да добие завършен вид до края на седмицата. Комисията ще бъде изградена от общо 5 човека – председател и четирима членове.

„До момента имам потвърждение от страна на двама души, които са преподаватели в НСА – доцент Георги Божилов и Николай Котев. Очаквам официално да получа отговор от още двама човека. Едно от имената, с които сме говорили, но още не е потвърдил, е Георги Петров, който стана шампион на Русия при младежите с Локомотив Новосибирск. Ще видим. Имах желание и Сашо Попов да влезе в комисията, но той ми отказа. Това беше още в самото начало, когато създадохме комисията“, каза още Людмил Найденов.

Легендата допълни, че ще се избистри обща методика, по която да се готвят всички клубове при подрастващите. Ще бъде създадена онлайн платформа, по която да се следи дали тя се спазва, като това е една от основните задачи пред комисията в най-кратки срокове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.