БФТ и НСА влязоха в историята с първото онлайн състезание по таекуондо

Първото официално онлайн състезание по таекуондо в България вече е факт.

Българска Федерация по Таекуондо и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ обединиха сили, за да покажат как трябва да се действа в условията на извънредно положение.

Иновативно, онлайн и с голямо желание студентите от специалност „Таекуондо“ на НСА успешно вчеха участие в състезанието в дисциплината Пумсе (форма) посредством онлайн връзка, където всички участници и съдии имаха възможност да наблюдават изпълнението на своите колеги и да ги оценяват.

Страхотната приятелска атмосфера не попречи обаче на сериозния подход и отношение на участниците, които още веднъж затвърдиха репутацията на таекуондистите като отговорни личности, които взеха присърце инициативата, с която БФТ и НСА искаха да покажат, че макар в условията на изолация, спортните мероприятия са възможни дори и носят много положителни емоции както на участниците, така и на зрителите. Това е нещо, от което имаме нужда в момента.

Абсолютен шампион по „форма“ стана студентът от първи курс Борислав Найденов, който е и трети на световното първенство по ханмаданг от 2017. В надпреварата взеха участие 21 състезатели, сред които и европейските вицешампиони Никол Чорбанова- IV курс, Митко Джорджев – II курс, които макар и шампиони по спаринг, се представиха достойно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.