Японци пеят българския химн в чест на „златните момичета“(ВИДЕО)

Силно послание получиха българските състезателки по художествена гимнастика от далечна Япония.

В град Мурияма нямат търпение отново да посрещнат родните грации, както го правят в последните три години. Всяко лято гимнастичките и ансамбълът ни пътуват до Страната на изгряващото слънце, за да тренират и да предадат на местните своя опит и любов към спорта.

В японския град е създаден фен-клуб на грациите ни.

„Здравейте, Златни момичета! Съжаляваме, че глобалната пандемия отложи Олимпийските игри. Но в това трудно време искаме да знаете: Всички в Мурияма ви подкрепят сърдечно! Разчитайте на нас! Искаме да ви окажем пълното си съдействие и подкрепа. Мурияма вече се подготвя за предстоящия Роуз камп и Олимпийските игри. Желаем ви да поддържате висок дух и фокус към Игрите. Чакаме с нетърпение да ви видим отново. Мурияма е с вас!“, написаха японците.

Те изпълниха химнът на България „Мила Родино!“ и пяха песни за грациите. Посланието е от представители на кметството на града в провинцията Ямагата. Любезните домакии пък са организирани от Антоанета Витале – бивша гимнастичка от националния отбор на България, която в момента е треньор в Япония.

Вижте подробности във видеото:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.