Двама българи сред вариантите за нов селекционер на Иран

Пламен Константинов

Двама от най-изявените ни волейболни специалисти Пламен Константинов и Радостин Стойчев са задочни конкуренти за бъдещ национален селекционер на мъжкия състав на Иран.

Информацията е на популярния италиански журналист Джан Лука Пазини, който разкрива в блога си в „Гадзета дело Спорт“, че третият треньор, с когото иранската федерация планира за преговаря е 51-годишният му сънародникът Лоренцо Бернарди.

Пламен Константинов изведе „Локомотив“ (Новосибирск) до шампионската титла в Русия, а Радостин Стойчев е начело на италианския „Калцедония“ (Верона), но още преди време името му се свързваше с работа в Иран.

Радостин Стойчев

И двамата са бивши селекционери на представителния тим на България.

Иранската федерация пък се раздели с досегашния национален треньор Игор Колакович. Черногорецът класира състава за олимпиадата в Токио, но Игрите бяха отложени, а договорът на Колакович изтече и не бе подновен. Президентът на местната централа Мохамад Реза Даварзани заяви, че най-вероятно отново ще се заложи на чуждестранен треньор, който да води състава в Токио.

Титлата в руската Суперлига за Пламен Константинов и „Локо“ стана факт след заседание на местната волейболна федерация. Така Гибона стана първият български треньор с титла в едно от най-силните волейболни първенства в света.

В Италия пък първенството бе прекратено в средата на март, а в състава на водения от Радо Стойчев „Калцедония“ двамата българи Матей Казийски и Аспарух Аспарухов поддържат форма в домашни условия, доколкото е възможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.