Кубрат Пулев: Злобата и завистта заминаха в кофата

Дори в условията на пандемия и при разпространението на коронавирус по света, задължителният претендент за световна титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев продължава да тренира.

Ситуацията обаче налага промени – залата в София е на разположение само на Кобрата и брат му Тервел. В нея не се чуват обичайните весели викове, с които треньорите подканят младите боксьори да вложат още усилия в заниманията. Подобни активности са забранени, след като и в България бяха регистрирани случаи на заболели от коронавирус.

„За съжаление това е ситуацията – хем е смешна и трагична, хем е сериозна, поне за мен. Нека си говорим за бокс и за хубави неща, защото, ако много ме питате за тези работи, ще кажа неща, които може да уплашат хората. Това, което се случва в тази зала, е тъжно, защото ехото е съвсем различно и много по-голямо“, разсъждава Кобрата.

Пулев все пак вижда и позитиви. Според него тази ситуация ще научи хората да бъдат единни и да загърбят злобата и завистта.

„Когато има общи правила, които са важни, българинът разбира. Управляващите трябва хем да казват на хората, че ситуацията е сериозна, хем да не ги панират. Човечеството е изправено пред това да осъзнае, наистина трябва да бъде единно. Какво става? Злоба, завист… тези неща заминаха, отиват в кофата“, каза още Пулев.

Той се подготвя за предстоящия си мач срещу шампиона в тежка категория Антъни Джошуа. Срещата беше насрочена за 20 юни в Лондон. Пред bTV обаче Пулев заяви, че, предвид ситуацията с разпространението на коронавируса, тя няма да се състои тогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.