Преместиха „Ролан Гарос“ през септември

Снимка: Reuters

Турнирът по тенис от Големия шлем „Ролан Гарос“ няма да започне на 24 май в Париж. Организаторите обявиха, че отменят провеждането на турнира през пролетта и го отлагат за края на септември, заради пандемията от коронавирус COVID-19.

Франция е една от най-тежко засегнатите от новия вирус страни в Европа и ръководството на Откритото първенство на страната не вижда как то може да се проведе по програма от 24 май до 7 юни.

Вместо това надпреварата от Големия шлем ще започне на 20 септември и ще продължи до 4 октомври. Това означава, че Ролан Гарос ще започне само седмица след края на друг турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

“Взимаме това решение, за да гарантираме здравето и сигурността на всички, замесени в организирането на турнира. Никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18 май (когато започват квалификациите), но мерките за карантина, наложени в страната, правят невъзможна подготовката и организацията на надпреварата”, заявиха от Френската тенис федерация.

Новите дати за Ролан Гарос означават, че турнира ще съвпадне с други надпревари от календарите на АТП и WTA, включително със София Оупън, където трябва да играе Григор Димитров, както и с отборната надпревара Лейвър Къп.

Към момента всички професионални тенис надпревари по света са спрени поне до 20 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.