Нов голям допинг скандал около Тайсън Фюри

Снимка: Ройтерс

Около британеца Тайсън Фюри, който завоюва световната титла на WBC, след като нокаутира Дионтей Уайлдър в 7-ия рунд в Лас Вегас преди близо месец, се разразява пореден скандал.

Получава се нов обрат покрай случаят с положителната допинг проба през 2015 година.

Тогава в кръвта на Тайсън и братовчед му Хюи Фюри бяха открити забранени вещества. Въпреки, че двамата получиха двугодишно наказание, те се завърнаха на ринга само след 8 месеца.

Тогава обяснението на Циганския крал бе, че забранената субстанция е попаднало в кръвта му след консумацията на дивеч. Той разказа, че фермер на име Мартин Кеърфут му е предоставил уловен глиган. След разследване обаче е установено, че той е бил подкупен да излъже, че е доставил диво прасе на Фюри.

„Посетиха ме през ноември 2016 година във фермата ми в Престън. Дойде човек, който е близък до братя Фюри. Помолиха да ме излъжа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал дива свиня“, допълни той.

„Те продължаваха да ме убеждават с времето, че ще ми платят. Когато нещата станаха по-сериозно те ми предложиха определена сума преди делото и след него. В моите очи аз само им помагах“, заяви още фермерът. „Писна ми от лъжите на хората. Публиката заслужава да знае истината“, сподели още Кеърфут.

От антидопинговата агенция във Великобритания вече обявиха, че проведат разследване по случая. „Ще разгледаме всякаква информация по случая“, обявиха от организацията.

Така, ако се докаже за тази измама е твърде вероятно Тайсън Фюри да изгуби световната титла, която спечели скоро след боя над Дионтей Уайлдър и да изгори за доста време, което може да означава и край на кариерата му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.