Любомир Ганев оглави официално българския волейбол

Любо Ганев единодушно бе избран за президент на Българската федерация по волейбол. Решението беше взето на днешното Общо събрание на организацията.

Ганев заменя на поста дългогодишният президент Данчо Лазаров. На събранието днес бе решено, че президентът на Федерацията вече ще има право на два мандата по четири години.

Интересни имена влязоха и в новия Управителен съвет на БФВолейбол. След като първоначално имаше 39 предложени кандидатури, а Станислав Николов си направи отвод.

След гласуването от делегатите до максимум 25 имена, за членове на УС бяха избрани: Любо Ганев, Илия Динков, Евгени Иванов – Пушката, Красимир Илиев, Борислав Кьосев, Сашо Йовков, Ивайло Константинов, Петър Кънев, Иван Сеферинов, Пенчо Ангелов, Людмил Найденов, Александър Попов, Христо Драмов, Владимир Николов, Александър Александров, Милко Багдасаров, Огнян Томов, Давид Давидов, Верка Николова, Димитър Златанов, Тодор Дапев, Радко Тумбев, Васил Аргиров, Видка Дончева, Живко Желев.

След избора си Любо Ганев сподели:

„Приятели и колеги от голямото ни волейболно семейство, надявам се да бъдем още по-обединени от всякога, защото времената са такива, че няма място за егоизъм, за индивидуален подход  или мерене на егото. Волейболът – нашият любим спорт и нашият живот, изисква да сме обединени и зад една кауза. А тя е не само да не позволим отстъпление, но и да вървим напред и нагоре. Този девиз на летците ни подхожда, но само, ако сме заедно и обединени, за да не позволим да има пробойни и катастрофи. Искам заедно да решаваме проблемите.

Нямам и грам мания за величие и безпогрешност. Претендирам, че винаги съм бил обединителна фигура и позитивен човек, който не се страхува от новите модерни неща. Не се кандидатериах от лични бизнес интереси. Надявам са да обсъждаме всички важни решения и да работим заедно за успеха.

Ще трябва да сложим ред и в медийното присъствие на нашата федерация в обществото. Сега ще трябва да се отворим пред обществото и да не заравяме глава в пясъка, когато има проблеми и да мълчим.

Искам да прокламираме всяко хубаво нещо. Искам да спазваме стриктно разделението и в управленския модел. Задължително ще трябва да работем добре с БОК и ММС. Трябва да пазим репутацията на спорта ни. Искам да работим не на парче, както се случваше. Пожелавам успех на всички, да бъдем задружни, да посрещаме проблемите и заедно да ги решаваме“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.