Владимир Зографски е 27-ми на ски полети в Австрия

Владимир Зографски

Владимир Зографски завърши на 27-мо място в състезанието по ски полети в Теплиц-Бад Митерндорф (Австрия) от Световната купа по ски скок.

Състезанието бе прекъснато малко преди края заради бурен вятър и така вторите скокове на състезателите, които бяха успели да направят такива, бяха отменени. Съдиите взеха решение за крайни резултати да бъдат признати тези след първите скокове.

Зографски направи три поредни скока от над 200 метра – един в квалификациите и два в самото състезание, но тъй като само първият състезателен бе признат, той получи за него 191,9 точки.

Лидерът след първия скок и представител на домакините от Австрия – Щефан Крафт, взе крайния успех с 232,6 точки със скок от 230 метра. За Крафт, който е двукратен световен шампион и има общо 18 победи за Световната купа, това бе първи успех в кариерата на австрийска земя.

Най-дългият полет бе на японеца Рьою Кобаяши, който преодоля 242,5 метра – само на 1,5 метра от рекорда на шанцата, но това му бе достатъчно единствено за втора позиция с 231,9 точки. Трети завърши словенецът Тими Зайц с 230,1 точки. Полякът Камил Стох, словенецът Домен Превц и германецът Карл Гайгер допълниха челната шестица.

В класирането за Световната купа води Крафт с 1273 точки, пред Гайгер с 1135 и Кобаяши с 1045 точки. Зографски е на 39-о място с 39 точки. За Малката световна купа по ски полети първи отново е Крафт със 160 точки, следван от Зай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.