Шампионката Селишка: Сега съм по-уверена

Снимка: БФБ

„Този финал беше специален за мен, защо взех така чаканият реванш от украинката Оксана Ливач – каза Миглена Селишка, която ликува с първа титла на континента при жените на първенството по борба в Рим. – Миналата година тя ме побеждаваше 3 пъти, включително и на европейското. Ето, че сега си го върнах, и то на рождения си ден. Това беше най-хубавия подарък, както за мен, така и за моя треньор Петър Касабов. Много съм щастлива, макар че не съм от хората, които показват емоциите си. Дори и да са хубави.“

Миглена не успя да каже кой е бил по-щастлив от двамата. Този тандем стига три пъти и до европейския връх при девойките.

„Преди срещата моят треньор само ми каза: Изобщо не си мисли, че си уморена, че си по-слаба, и че няма да се справиш. Искам да ме зарадваш със златен медал.” – продълши Селишка. – Всъщност психологическият момент тук беше много важен, и този път аз имах предимство. С сега след този успех мога да кажа, че се чувствам по-уверена в себе си. Тук бяха всички най-добри момичета, с които през март в Будапеща, ще спорим за две олимпийски квоти. Мисля, че имам един плюс повече от останалите.”

Шампионката призна още, че зад този успех стои грандиозен труд с много лишения, тренировки, психически и физически натоварвания.

След спечелените три титли при девойките от европейски първенства Миглена получава тежка травма, която я вади за година от тепиха. А връщането не е никак лесно, но пък триумфално след двегодиншно чакане.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.