Даниел Александров: Среброто е спечелено с кръв, пот и лишения

Снимка: БФБорба

„Удовлетворен съм, но и разочарова – заяви сребърният медалист от европейското по борба Даниел Александров при пристигането си на летище София. – Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за олимпиадата.”

И допълни, че се надява да вземе виза за игрите още на първата олимпийска квалификация в Будапеща през март.

Александров взе сребро в категория до 82 кг, като за първи път в кариерата си стигна голям финал на голямо първенство.

„Нямам търпение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщеричката си – продължи асът на класиците. – Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце, заради нея беше всичко…”

Даниел бе посрещнат на летището от половинката си Джанан Манолова, също призьорка от големи първенства в борбата.

“Среброто е кръв, пот и лишения -. допълни той. – Далече от семейството, от приятелите, от близките. Килограми, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лентата назад съм мечтал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шампион. Не ми се получи. Но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен в бъдещето…”

По шампионски, с лавров венец, с много цветя и прегръдки бе посрещнат и 18-годишния Едмонд Назарян, който ликува с първа европейска титла при мъжете.

“Да, надявам се на още такива посрещания – каза щастливият Едмонд. – Всеки път тренирам да донеса такава раодст на моите приятели, на цяла България. Винаги искам да виждам такова настроение. Като вярвам в себе си и всичко се получава, няма значение кой е пред теб. Това е мотото на баща ми. “Вярвай в себе си“.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.