Български надежди в тениса се класираха за финалите на европейските зимни купи

Голям успех постигнаха националните ни отбори по тенис до 12, 14 и 16 г. Три български състава се класираха за финалите на
европейските зимни купи.

Така България за девети пореден цикъл класира отбор на финалите на европейски първенства, което се случва за първи път. По този начин за поредна година страната ни показа, че е сила в детско-юношеския тенис.

През изминалата седмица родните таланти до 14 г. при девойките и юношите до 16 г., водени от треньорите Георги Чочев и Милко Милев, се класираха за финалите на най-добрите осем отбора в Европа. Преди това момчетата до 12г. също се класираха за финалите на европейската зимна купа.

Така България класира три от шест възможни отбора за финали. Пред нас са единствено Русия и Чехия с по пет отбора и Италия, Полша и Франция с по четири. По три отбора, заедно с нашия тим, класира и Германия.

Зад България остават много от традиционно най-силните страни в тениса като Испания, Великобритания и др.

Девойките ни до 14 г. в състав Йоана Константинова, Елизара Янева и Мария Рогачева с капитан Георги Чочев спечелиха безапелационно първото място на турнира в Пловдив. Младите българки разгромиха с по 3-0 победи Украйна и Словения и се наложиха с 2-1 над Унгария.

Юношите на България до 16 г. в състав Адрияно Дженев, Янаки Милев и Илиян Радулов с треньор Милко Милев спечелиха второ място на турнира в Шоле (Франция). Българчетата победиха Португалия и Норвегия и отстъпиха само на домакините от Франция.

Момчетата до 12 г. в състав Иван Иванов, Димитър Кисимов и Виторио Станков с треньор Робърт Сократов спечелиха второ място на турнира в Чехия. Нашите момчета победиха Люксембург и Белгия и отстъпиха само на домакините от Чехия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.