Дионтей Уайлдър: Кубрат Пулев е смел и силен боксьор

Снимка: Reuters

Световният шампион по бокс в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър похвали Кубрат Пулев. Той бе помолен в интервю да коментира големите имена в дивизията.

34-годишният американец ще се бие за втори път с Тайсън Фюри на 22 февруари в Лас Вегас.

„Пулев е смел и силен боец. Не съм виждал много от него напоследък, защото не се бие толкова често. Но от това, което съм виждал, той определено прави добри мачове, двубоят срещу Кличко и така нататък. Мисля, че има силна воля и силна психика“, заяви „Бронзовия бомбардировач“ пред ESPN в Лос Анджелис.

Далеч не толкова ласкави са думите на американеца за Антъни Джошуа, който ще брани трите си титли именно срещу българина през тази пролет.

„Просто един страхливец, нищо повече. Нямам какво повече да кажа“, лаконичен бе Уайлдър, запитан за британеца.

Дионтей анализира най-дълго Тайсън Фюри, срещу когото ще се изправи за втори път съвсем скоро.

„Забавен тип, освен това и качествен боксьор – описа го американецът. – Той е струя свеж въздух в тежката категория, а и боевете ми с него са голяма реклама за бокса.

„Преди винаги аз бях този, който вършеше работата по промотирането, говореше и създаваше шоуто. Сега сме двамата, Тайсън е добър в това. Така е и сега, мачът ни се чака с огромен интерес и заради двамата, не само, защото аз участвам.“

Уайлдър заяви, че е възлагал големи надежди на Анди Руис, който победи Джошуа, но след това изгуби титлите от него.

„Разочарован съм, възлагах му големи надежди. Исках да го видя като шампион за дълго време, да стигнем и до мач за обединяване на титлите…

Той има сходен на мен произход и път в бокса, бил е на път да остане бездомник… Когато получиш такава възможност, каквато той имаше, не бива да я изпускаш. И, особено, след като си нокаутирал и детронирал шампиона. Нямаш право да изпускаш такъв шанс“, каза Уайлдър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.