Зверев: Нямам парите на Федерер и Леброн, но ще даря всеки един цент при титла

Снимка: REUTERS

След успеха си в първия кръг срещу Марко Чекинато, Александър Зверев обеща да дари „всеки един цент“ от наградния фонд, ако успее да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия. В сряда, доближавайки се само на две победи от това постижение, Зверев потвърди намеренията си.

„Когато го обявих, всички дойдоха при мен. Ще го направя, това не е проблем за мен. Другите тенисисти наистина не могат да повярват. Но аз вярвам, че с тази сума мога да започна нещо положително. Това е най-важното за мен, а не мнението на другите“, заяви Зверев.

„Родителите ми са отраснали в бившия Съветски съюз. Баща ми трябваше да напуска страната, за да прави пари, които после трябваше да раздава при влизането му в страната. За тях беше забавно, защото никога не са имали пари, а в такава ситуация вероятно всеки би искал да запази чека за себе си. Но те винаги са ми казвали, че парите са средство, което трябва да бъде използвано за промяна на света в положителен аспект. Няма смисъл да ги държиш в банкова сметка и да не правиш нищо с тях“.

„Разбира се, че ако спечеля титлата и наградния фонд от 4 млн. австралийски долара – това са много пари за мен. Не съм Роджър (Федерер) или Леброн Джеймс, или някой като тях. Но в същото време знам, че в тази прекрасна страна (Австралия) в момента има хора, които са загубили домовете си и имат много по-голяма нужда от мен да вземат тези пари. Много по-важно е да възстановим техните домове, природата и животните в Австралия. Това е много по-важна кауза“, категоричен е Зверев.

На полуфиналите германецът ще се изправи срещу Доминик Тийм в петък. Зверев достига за първи път до тази фаза на турнир от Големия шлем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.