Фейгин: Направих всичко заложено в програмите, но на съдиите не им беше достатъчно

Снимка: REUTERS

„Представянето ми на европейското първенство не мина както исках. Направих всичко, което можах, но явно на съдиите не им беше достатъчно“, това сподели специално за БНР Александра Фейгин, която се класира на 17-о място при жените на европейското първенство, което се проведе в австрийския град Грац.

„Всички елементи в програмите са същите от миналата година, нищо не сме сменяли. В кратката програма дори сложихме повече корпус за по-високо ниво. При ритбергерът не бях съвсем сигурна, защото точно преди да отскоча попаднах в следа и за да я избегна скока се получи крив. Трябваше да го измъкна. Волната програма я усложнихме.

Сложихме 2 луца – имам комбинация от троен-троен луц и тулуп. Всичко останало – стъпки, пируети е същото от миналата година. Тогава съдиите ги оцениха по-високо отколкото сега. Явно сега трябваше да си придържат техните състезатели, тъй като аз нямах никой и е съвсем нормално да ме избутат надолу в класирането“, допълни възпитаничката на Ина и Андрей Лутай.

Александра има покрит технически норматив за световното първенство през март.

„Преди световното ще участвам в турнира София трофи. След това бих искала да отида на още състезания за да мога да взема още рейтинг. Естествено трябва да работя още над тройния аксел, защото сега не го отработвам. Заради европейското спрях да го тренирам за да не се контузя“, завърши Александра Фейгин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.