Реми за Топалов и победа за Стефанова в Гибралтар

Веселин Топалов завърши реми с черните фигури, а Антоанета Стефанова постигна победа в 8-ия кръг на Откритото първенство на Гибралтар по шахмат, което е с награден фонд от 179 000 лири.

Гросмайстор Топалов завърши реми с черните фигури срещу Михаил Антипов (Русия) и 5,5 точки заема 14-о място в класирането. Двамата се съгласиха на реми на 47-ия ход, след като имаха сходни позиции и равенство във фигурите. Стефанова пък се наложи с черните фигури над Йоанидис Евгениос (Гърция) и вече има 5 точки, но се движи на 64-а позиция. Антоанета не се бави много и принуди гърка на 36-ия ход да се предаде след атака с Дамата.

От другите български шахматисти победи постигнаха Габриела Антова и Нургюл Салимова, международен майстор Мартин Петров завърши реми с черните, а Владимир Петров претърпя поражение с белите. Мартин Петров, който завърши реми с черните с Трент Лоурънс (Англия), е на 86-о място с 4,5 точки. Младата ни надежда Нургюл Салимова постигна много престижна победа над опитната Александра Костенюк и също с 4,5 точки е на 102-о място.

Габриела Антова с 4,0 точки е на 148-о място, а Владимир Петров е две стъпки по-надолу с 3,5. Иван Чепаринов, който е шампион в Гибралтар за 2014 година, но в момента се състезава за Грузия, също постигна победа с черните фигури.

Чепаринов надви Ноел Щудер от Швейцария и с 6 точки е на 5-о място в класирането. Пред него са четирима шахматисти с по 6,5 точки, като по допълнителни показатели води Андрей Есипенко от Русия. Със същия актив след него са Вън Хао от Китай, Пархам Магсудлу от Иран и Давид Паравян от Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.