В Япония пуснаха марки в чест на българските грации

В японския град Мураяма бяха пуснати в продажба специални пощенски марки в чест на националния ни отбор по художествена гимнастика, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

Град Мураяма е домакин на подготвителните лагери на българския тим в Япония.

Както е известно, президентът на БФХГ – Илиана Раева и Кацухико Ягучи, шеф на отдел „образование за цял живот“, както и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма подписаха четиригодишен договор между БФХГ и град Мураяма за подготовката на националните отбори до провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020.

Жестът към българките е още едно доказателство за почитта и уважението, на което националният отбор се радва в град Мураяма, а и в цяла Япония.

„Уважаема г-жо Раева, първо бих желал да Ви благодаря за ползотворното съдействие и за подкрепата, която оказвате за доброто сътрудничество между град Мураяма и БФХГ. За да почетем добрите взаимоотношения между БФХГ и нашия град, както и за да промотираме дейностите на града, ние направихме дизайн на пощенски марки с изображения на България и на български гимнастички.

За дизайна на марките използвахме снимки, които са заснети от фотографите Анна Недкова и Димитра Лефтерова. Марките са в ограничени количества и могат да бъдат закупени в Мураяма и Токио. Още в първия ден, когато бяха пуснати в продажба за марките имаше огромен интерес.

Надявам се, че и Вие ще ги харесате. С удоволствие очаквам да продължим работата си с БФХГ и тази година и се моля за успешна 2020 година за „златните момичета“, се казва в писмото на Кацухико Ягучи, получено в БФХГ.

This article has 2 Comments

  1. Поклон пред труда и таланта на всички вас които ни карате да се гордеем с вас състезатели треньори и още личности скрити зад общото дело-Художесвена гимнастика на България

  2. Браво момичета.Вие сте нашата гордост.В това мрачно време вие сте светлина в душите ни.Дерзайте! ОБИЧАМЕ ВИ МИЛИ БЪЛГАРСКИ ДЕВОЙКИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.