Над 300 боксьори стартират на Купа „Странджа“

Даниел Асенов Снимка: БФБ

Над 300 боксьори от 30 държави са подали заявки за участие на 71-вия турнир за Купа „Странджа“. Надпреварата в столичната зала „София“ е от 21 до 25 януари.

За първите дни входът е свободен, а за полуфиналите в петък и финалите в събота е с билет от 10 лв. Събраните средства ще бъдат дадени на победителите.

България ще бъде представена 10 състезатели при мъжете и 7 при жените. Треньорите бокьсорите от националния отбор Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев ще разчитат на пълен състав, като единствено боецът ни в категория над 91 килограма – Петър Белберов, е под въпрос заради контузия.

В отбора ни ще бъдат многократният европейски шампион Даниел Асенов (52 кг) и третият от световното първенство Екатеринбург Радослав Панталеев (91 кг), които в момента са на лагер в САЩ.

При жените пък няма да участва Стойка Петрова, която ще получи право да се състезава отново на 21 февруари, когато изтича административният срок на УАДА за завръщане на отказал се състезател.

Така в категория до 51 килограма на ринга в зала „София“ ще се качат три българки. Това са Габриела Димитрова, Златислава Чуканова и Севда Асенова. Другите ни представителки са Станимира Петрова (57), Деница Елисеева и Асъхан Мехмедова (60) и Мелис Йонузова (69). В момента женският ни национален отбор е на лагер в Белмекен.

Иначе помощник-треньорът на мъжкия състав Александър Александров обясни, че турнирът за Купа „Странджа“ ще бъде използван като подготовка за предстоящата европейска олимпийска квалификация през март в Лондон.

Непосредствено преди нея националите ни ще бъдат на лагер във Великобритания.

СЪСТАВИТЕ ЗА КУПА „СТРАНДЖА“
Мъже
Даниел Асенов – 52 кг
Боян Асенов – 57 кг
Кирил Русинов, Венсан Киркоров и Стилиян Христов – 63 кг
Иван Атанасов – 69 кг
Симеон Чамов – 75 кг
Благой Найденов и Кристиян Николов – 81 кг
Радослав Панталеев – 91 кг
Петър Белберов над – 91 кг

Жени
Габриела Димитрова, Златислава Чуканова и Севда Асенова – 51 кг
Станимира Петрова – 57 кг
Деница Елисеева и Аслъхан Мехмедова – 60 кг
Мелис Йонузова – 69 кг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.