Кузманов: България не е имала спортист като Григор от времето на Стоичков

Григор Димитров и Димитър Кузманов

Ракета №2 на България за ATP Cup Димитър Кузманов изрази възхищението си от лидера на родния тим Григор Димитров и постигнатото от него в тениса.

Пловдивчанинът направи интересно сравнение като каза, че спортист от ранга на Григор България не е имала от Христо Стоичков насам.

„Страхотно е за цялата държава и за всеки спорт, не само за тениса, но и за другите спортове. Той е ролеви модел, посланик на нашата страна, на нашия спорт, на нашия манталитет, на нашите традиции, а това е страхотно. Последният път, когато имахме някого като него, може би беше Стоичков, така че е невероятно да имаме някого като него“, заяви Кузманов пред сайта на АТР.

Относно предстоящото участие на ATP Cup и съветите от Григор, Кузманов сподели: „Това е страхотен опит и заради това бяхме много щастливи, когато разбрахме, че ще участваме в ATP Cup с Григор като капитан. Той е един от най-добрите тенисисти в света и само можем да се учим от него, това правим в последните няколко дни, откакто сме тук. Той е много открит и помага на всеки отнас, очакваме с нетърпение следващите 10 дни и опитваме да научим възможно най-много от него.“

А кое е голямото оръжие на България? „Имаме страхотен отборен дух. Това е във вените ни, в историята ни като нация. Това е най-голямото ни оръжие и очакваме много българи, живеещи тук, да ни подкрепят. Ще опитаме да направим страната ни горда от нас.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.