Вукадинова вероятно ще представя България на стартовете в Банско

18-годишната Ева Вукадинова е най-вероятният представител на България в стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско в края на януари. У нас ще се проведе супергигантски слалом и комбинация.

Вукадинова още няма достатъчно точки, за да стартира в Световната купа, но България като домакин има право на допълнителна квота. Заради това през този сезон Ева набляга на скоростните дисциплини, като вече записа няколко участия на супергигантски слалом.

Във всички досегашни стартове от Световната купа на родна земя бяхме представяни от Мария Киркова, която обаче сложи край на славната си кариера и в момента е треньор на женския ни отбор. Очаква се в България да пристигне целият елит при дамите, воден от американката Микаела Шифрин, заради наличието на комбинация. Отделно трасето за супергигантския слалом е повече технично, отколкото бързо.

В момента върви усилена подготовка на пистата за стартовете от Световната купа, като ще бъдат направени и няколко изкуствени скока за атракция на зрителите. Националите при мъжете пък тренират при отлични условия в ски курорт номер 1 Банско.

Треньорският щаб на алпийците е подготвил трасе за слалом, по което карат Алберт Попов, Камен Златков и останалите ни топ скиори.

Попов се готви за слалома за Световната купа в Загреб на 5 януари. Все още обаче не е ясно дали ще има достатъчно сняг в столицата на Хърватия, за да се проведат традиционните слаломи при жените и мъжете. Те бяха дадени заради успехите на Яница и Ивица Костелич.

Идните събота и неделя Златков ще стартира в слаломите за Европейската купа във Вожани, Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.