Владимир Илиев е 20-ти в масовия старт в Анеси

Владимир Илиев завърши календарната година с 20-о място в масовия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в Анеси (Франция).

Спортист номер 1 на България за 2019-а финишира за 45:11.1 минути. Той допусна общо шест грешки. Фатална се оказа първата от двете стрелби от положение прав, в която той свали само една от петте мишени.

Носителят на всички глобуси през миналия сезон Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) продължи доминацията си, след като записа пета победа в седемте старта през настоящата кампания.

Световният шампион в дисциплината от Осло 2016 допусна само една грешка при четирите си стрелби и финишира 41:36.3 минути за общо 42-ия си успех.

Французинът Емилиан Жаклен завърши втори на 42.1 и регистрира най-доброто класиране в кариерата си, след като също свали 19 от 20 мишени.

Тарей Бьо (Норвегия) също с един пропуск се нареди трети на 51.8 секунди, следван от французите Кентен Фийон-Мейе и Мартен Фуркад с изоставане от малко повече от минута.
Още един норвежец Йоханес Дале оформи шестицата с изоставане от 1:51.9 минути.

В генералното класиране Йоханес Тингес Бьо води убедително с 374 точки, следван от брат си Тарей Бьо с 313 точки и от Фийон Мейе с 281 точки. Илиев е 24-и със 102 точки.

От другите българи, които не участваха в днешния старт, Красимир Анев е 46-и с 26 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.