Тервел Пулев: Останахме 6 милиона българи, стига сме се делили!

Тервел Пулев призова за обединение сред българите.

36-годишният боксьор, който в събота спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория, вярва, че спортът има силата да обедини хората.

„Не ми беше лесно. Не мисля, че всеки един би се справил с него. Това е изключително сериозен боксьор от САЩ. Боксът там е религия. За нас трябва да е огромна радост, че ги победихме в почти всички рундове, Разбира се, момчето взе някои рундове, трябва да се признае“.

„Трудно беше да го спирам (да се хвърля напред с главата). Доста ъпъркъти понесе по този начин и това си е за негова сметка. Гонгът го спаси в края на един от рундовете. Прибра се в ъгъла, почина една минута и като се завърна, заигра“.

„Умора има след всички 12 рунда. Ние сме тренирали това да не личи. Мисля, че се получи изкарахме всички рундове с равномерно темпо“.

„Напълно заслужих да съм гвоздеят на вечерта. За мен е важно спортът да бъде това, което е. Да играе тази социална роля да сплотява хората. Имам чувството, че ние сме разединени на хиляди парчета – на партии, на фондации, на клубове, на агитки, на какво ли не. Хора, ние останахме 6 милиона души в България. Крайно време е… Спортът е феномен и има тази способност да обединява хората““, завърши Тервел и получи бурните овации от публиката в залата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.