Бьо донесе първото място на Норвегия в Хохфилцен

Снимка: AP

С невероятно представяне на последния четвърти пост на Йоханес Тингнес Бьо Норвегия изпревари Германия и спечели щафетата на 4х7,5 километра от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

Бьо изоставаше с близо 15 секунди от Бенедикт Дол след последната осма стрелба, но с изключителна последна обиколка не само го настигна, но и го задмина на финалната права.

Тимът на Норвегия, който завъртя и една наказателна обиколка, спечели с време от 1 час, 14 минути и 44.2 секунди, а точно на 2 секунди изоставане завърши отборът на Германия. Третото място остана за Франция, на 51.9 секунди, също с една накзателна обиколка. След това се наредиха съставите на Канада, Чехия и Русия.

България в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев завърши на 17-о място с 1 наказателна обиколка, 12 допълнителни патрона и пасив от 4:43.5 минути.

Състезанието започна добре за тима ни, който след първата стрелба се движеше на трето място, но постепенно започнаха да се трупат грешки в стрелбата, което доведе и до пропадане в класирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.