Владимир Илиев в Топ 10 на спринт за Световната купа

Владимир Илиев

Владимир Илиев започна отлично новия сезон в биатлона. Българинът завърши на престижното десето място в спринта за Световната купа в шведския зимен център Йостерсунд.

Илиев допусна две грешки в стрелбата, но с отлично бягане завърши на 36 секунди от победителя Йоханес Тингес Бьо. Норвежката звезда допусна един пропуск на огневия рубеж.

Именно в Йостерсунд в началото на годината българинът записа най-добрия резултат в кариерата си, като спечели сребърен медал на световното в индивидуалната дисциплина (20 км).

Второто място в спринта зае Тарей Бьо, който остана на 19 секунди зад по-малкия си брат със същата успеваемост с пушката. Подиумът допълни Матвей Елисеев на 19,9 зад победителя и без грешка в стрелбата.

Четвърти се нареди друг руснак – Александър Логинов, а пети – седемкратният носител на Големия кристален глобус Мартен Фуркад.

Той беше в битката за победата до втората стрелба, но допусна две грешки на прав. В топ 10 влязоха още Йоханес Кюн, Йоханес Дале, Ерленд Бьонтегорд и Юлиан Еберхард. Единственият в топ 10, който не допусна грешка в стрелбата, беше руснакът Елисеев.

С най-предно класиране от останалите трима българи е Антон Синапов. Той зае 42-о място с две грешки. Димитър Герджиков е 44-и с една грешка, Красимир Анев остана 52-и с два пропуска.

По-късно днес е спринтът при жените, а в сряда, 4 декември, е индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.