Италия спечели отборната смесена щафета в биатлона

Съставът на България завърши на 17-о място в отборната смесена щафета в първия старт от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд.

Въпреки бурния вятър, националите в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Красимир Анев и Владимир Илиев, се справиха само с 11 допълнителни патрона и не завъртяха нито една наказателна обиколка – нещо, което успяха да постигнат само първите три тима и осмият САЩ.

По-слабото бягане на националите ги лиши от по-предна позиция, но като успех може да бъде отчетено това, че тимът ни бе последният, който не бе затворен с обиколка от победителите от Италия. В крайна сметка България финишира на 4:19.5 минути зад италианците.

Лиза Витоци, Доротея Вирер, Лукас Хофер и Доминик Виндиш нямаха никакви проблеми по трасето и с едва девет допълнителни патрона стигнаха до комфортен успех с общо време от 1 час, 5 минути и 56.1 секунди.

На второ с изоставане от 4.1 секунди и 15 допълнителни патрона завърши тимът на Норвегия, но пасивът на „викингите“ през голяма част от състезанието бе над минута и единствено силното каране на Йоханес Тингнес Бьо в края успя да ги доближи до победителите.

Третото място остана за домакините от Швеция, които с 11 допълнителни патрона изостанаха с 59.9 секунди.В челната шестица се наредиха още отборите на Русия, Австрия и Швейцария, а след тях останаха някои от фаворитите като Германия, САЩ и Франция.

На старт в днешното състезание застанаха общо 25 щафети, а в неделя започват индивидуалните стартова със спринтовете при мъжете и при жените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.