Официално издигнаха Любо Ганев за президент на волейболна федерация

Любомир Ганев официално бе издигнат като кандидат на инициативния комитет за президент на Българската федерация по волейбол. В последните 18 години този пост заема инж. Данчо Лазаров.

Издигането на легендата бе очаквано, а зад него застанаха 9 от 12-те клуба в елита. На пресконференцията в „Пресклуб България“ той представи акценти от програмата си за развитието на волейбола в следващите четири години.

До два дни клубовете, подкрепящи Ганев, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари.

Какво заяви Любо Ганев за кандидатурата му:

„Аз първо искам да благодаря на инициативния комитет за доверието. Започнахме тези разговори преди по-малко от 2 седмици като ми казаха, че искат да се правят промени. Като човек, който се занимава дълги години, споделих моите виждания какво може да се промени, какво трябва да се промени. След като представих моите виждания, заедно седнахме, тази моя програма да я допълним, да я направим така, че да отговаря на настоящите изисквания затова какво трябва, за да бъде българският волейбол по-успешен. Една пирамида се изгражда от основите, трябва да сме съсредоточени над децата“.

„Имаме общи идеи за желание и истинска промяна как работи БФВ и как трябва да се управлява. Съвместно изработихме една програма. Всички клубове, подкрепили искането за извънредно събрание, бяха запознати с програмата. Тази програма е обещанието към клубовете и обществото какво ще правим в следващите 4 години“.

„Силен фокус върху развитието на детско-юношеския волейбол. Прозрачност във федерацията и всички решения, които са взимани в ръководството. Болшинството от решенията на Управителния съвет са или ненужни, или се взимат със закъснение“.

„Искаме финансова стабилност с повече средства за клубовете и повече партньори. За да постигнем тези цели на нас ни е необходим един екип. Израснал съм във волейбола, вярвам, че добре подбраният екип е по-мъдър от един човек“.

„Надявам се тези хора да ме подкрепят като част от бъдещия Управителен съвет. Надявам се те да бъдат до мен и заедно да постигнем нашите цели“.

„Надявам се и господин Илия Динков като човек, който има най-голям опит, да се съгласи да бъде първи вицепрезидент“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.