Отборът по художествена гимнастика с национално турне след игрите в Токио

Националният отбор по художествена гимнастика ще организира голямо национално турне след олимпийските игри в Токио догодина. Това съобщи в Русе председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Националният отбор по художествена гимнастика ще изнесе гала спектакъла „Светът на златните момичета“ тази вечер в зала „ОЗК Арена“ в Русе. В него публиката ще види композициите, с които момичетата са спечелили безброй медали през тази година.

„Освен някои от най-хубавите им съчетания, тази вечер публиката ще види и някои от техните специално направено гала танци, с които те участват в световните гала спектакли. Това българските зрители почти не са го виждали. Ще видите колко е тънка границата между нашия спорт и изкуството“, обясни Раева.

По думите й тези спектакли са най-приятната част от този ежедневен и понякога досаден със своята монотонност и еднообразие труд.

Раева каза още, че освен големите успехи на момичетата, повод за това мини турне сега е, че отборът има рядко възможност да играе пред българска публика, а срещите на състезателките с любителите на този спорт у нас са много важни.

Тя обясни, че в голямото национално турне през идната година публиката ще се наслади на новите композиции, които вече треньорите подготвят за олимпийските игри.

„Битката, която ни предстои догодина, ще бъде много тежка, защото конкуренцията в художествената гимнастика нарасна изключително бързо, географията ѝ много се разшири. Нашите конкуренти са много силни“, каза Раева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.