Тайбе Юсеин е спортист №1 за септември

Сребърната медалистка от Световното първенство по борба в категория до 62 килограма Тайбе Юсеин беше наградена за Спортист №1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб “България”.

Освен отличието в Казахстан, тя спечели и единствената засега олимпийска квота за България за Игрите в Токио в борбата.

Тайбе спечели анкетата за №1 през септември със 7 гласа. Непосредствено след нея с 6 гласа е бронзовият медалист от Световното първенство по бокс за мъже в кат. 91 кг Радослав Пантелеев, който също изпреварва с 1 глас европейския шампион на 50 м малокалибрен пистолет Самуил Донков.

На четвърта позиция с 3 гласа е бронзовият медалист при мъжете в многобоя от Световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев.

„Искам да ви благодаря, че сте ме уважили и че сте ме избрали за №1, тъй като септември месец беше изключително успешен – с медали от световни и европейски първенства“, бяха първите думи на Спортист №1 на България за изминалата година след награждаването. Тя сподели няколко думи и за своята почивка.

„Починах си. Колкото можах, се отърсих от цялото напрежение, което имах преди състезанието. Почивката беше кратка, тъй като от тази седмица започнахме да тренираме. Чувствам се добре, здрава съм“, заяви Тайбе.

За пореден път българката се върна към финала в Казахстан, който загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

„Може да се кажe, че имаше моментно отпускане на самия финал. Много малко време ме делеше от втора световна титла, но пък ще го помня и това ще ми е обица на ухото. Ще знам какво трябва да правя при такава ситуация“, заяви Юсеин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.