Треньорът на ансамбъла: Ще бъде жестоко състезание в Баку

Снимка: БФХГ

Старши треньорът на националния ансамбъл Весела Димитрова смята, че отборът ни е много добре подготвен за Световното първенство в Баку, Азербайджан. Tехните състезания са в събота и неделя (21 и 22 септември).

„Естествено, че има вълнение пред такова важно състезание, готови са момичетата, подготвени са, надявам се да покажат каквото са научили и да са много спокойни”, сподели Весела Димитрова преди заминаването за Баку.

„Нормално бих казала, че протече подготовката, както бяхме планирали, всички неща сме си изпълнили. Смея да твърдя, че сме много добре подготвени за старта”, допълни треньорът.

“Те са отбор, заедно с Ерика Зафирова, вече от почти година, така че нямаше нужда да работим по отделно с всяко едно от момичетата, затова мисля, че и тя е готова.”

“Общо-взето сме запознати много добре с конкуренцията, всички отбори са страхотно подготвени, тъй като ще се раздават и квоти. И ще е наистина жестоко състезание. В никакъв случай не тръгваме по-спокойни, след като имаме квота вече. Това не ни освобождава от никаква отговорност. Момичетата ще бъдат много концентрирани и ще се стараят”, завърши Весела Димитрова.

Състезанията на ансамбъла ще бъдат излъчени на живо в ефира на NOVA SPORT през уикенда.

В събота тимът ни започва в потока от 13.30 часа битката в многобоя, финалите в неделя са със същия начален час.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.